Bio

Zelfportret Lectrr

Lectrr is de vergeten nakomeling van de baron von Münchhausen en Marilyn Monroe, die te onhandig was om in den bouw te gaan en dus maar cartoonist werd. Hij is huiscartoonist bij De Standaard en tekent af en toe ook voor L'Internazionale (Italië) en Le Monde (Frankrijk). Tot the New York Times Cartoon Syndicate ophield met bestaan werd hij door hen wereldwijd vertegenwoordigd. 
Ook actief als comedian, scenarist en schrijver. Topsporter op rust.

Lectrr schreef de Rode Ridder-spinoff "Red Rider" (Beste Strip van 2017 volgens FNAC), bedacht en schreef de tv-serie "Trizombie" en liet de succesvolle roman "Ondanks de Ondergang" op de wereld los.

Zijn cartoons verschenen zowat overal ter wereld, en de sloeber werd dan ook meermaals voor prijzen genomineerd. Behalve de tweede prijs op de honderd meter schoolslag en de Press Freedom-prijs van UNESCO Canada heeft ie er helaas weinig weten te verzilveren. In 2021 had Lectrr een grote solo-tentoonstelling in Knokke, waar tienduizenden mensen op bezoek kwamen in het onafhankelijke land dat hij aldaar uitriep. De bijhorende duikboot is tot op vandaag legendarisch.

Portret Lectrr Studio Edelweiss

Lectrr is sinds mensheugnis jurylid op het Cartoonfestival van Knokke-Heist.
Hij zet zich in voor de rechten van cartoonisten, als lid van Cartooning for Peace en Regional Representative bij Cartoonists Rights Network International. Momenteel experimenteert hij succesvol met tijdreizen.

Foto: ©Studio Edelweiss